МАУ за рік звільнила тисячу працівників і виконала на 72% менше рейсів

МАУ за рік звільнила тисячу працівників і виконала на 72% менше рейсів

Укрінформ
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" за рік унаслідок пандемії і тимчасового припинення авіасполучення скоротила близько тисячі працівників та виконала на 72% менше рейсів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі авіакомпанії за підсумками діяльності у 2020 році.

"Під час локдауну авіакомпанія оптимізувала свою роботу: втричі зменшила витратні фінансові статті, оптимізувала флот та пропорційно скоротила штат працівників на близько 1000 чоловік", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з січня по грудень авіакомпанія виконала близько 17 тисяч рейсів, що на 72% менше порівняно з аналогічним показником 2019 року. За цей період МАУ перевезла 1 млн 787 тисяч пасажирів – учетверо менше від 2019 року (близько 8 млн пасажирів).

Читайте також: Авіаційна галузь України відновилася лише на третину - Криклій

Крім того, у МАУ повідомляють, що у 2020 році транспортували 4 млн 824 тисячі кілограмів вантажу (15 млн 073 тисячі у 2019 році) та 1 млн 350 тисяч кілограмів пошти (4 млн 404 тисячі у 2019-му).

У 2021 році починаючи з квітня МАУ планує відновлення власної маршрутної мережі на 64% від обсягів 2019 року. Зокрема, з початку літнього сезону планується запуск рейсів за 43 міжнародними та 7 внутрішніми маршрутами, що дасть змогу відновити повноцінне авіасполучення регіонів України з багатьма країнами Європи через хаб у Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Як повідомлялося, уряд із 12 березня 2020 року запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Було зупинено роботу метрополітенів, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.

Читайте також: МАУ з квітня компенсувала майже $22 мільйони за скасовані рейси

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного.

5 червня в Україні поновили внутрішнє авіасполучення і 15 червня - міжнародне.

У липні 2020 року в авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" заявили, що збитки внаслідок тимчасового припинення авіасполучення під час карантину становили 60 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-