Підприємства Укроборонпрому можуть цьогоріч укласти контрактів ще на 6,5 мільярда  - Гусєв

Підприємства Укроборонпрому можуть цьогоріч укласти контрактів ще на 6,5 мільярда - Гусєв

Укрінформ
До кінця 2020 року очікується укладання чергових державних контрактів підприємств Укроборонпрому з Міністерством оборони на 6,5 млрд грн із термінами виконання у наступному році.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це повідомив генеральний директор концерну Юрій Гусєв на пресконференції "Укроборонпром: підсумки 2020 та плани на 2021 рік”.

"До кінця поточного року очікується укладання держконтрактів з Міноборони ще на 6,5 млрд грн із термінами їхнього виконання у наступному році", - зазначив Гусєв.

Гендиректор концерну наголосив, що цьогоріч підприємства Укроборонпрому не зірвали виконання жодного контракту з державними замовниками. Кожен п’ятий контракт – 55 із 277 – виконується з випередженням графіка.

Водночас, зазначив Гусєв, попри величезний потенціал частка підприємств концерну у загальному обсязі держоборонзамовлення невпинно скорочувалася всі роки війни.

"У концерні сподіваються, що у 2021 році ця ситуація зміниться на краще. Підприємства Укроборонпрому вже продемонстрували всім державним замовникам свої спроможності та готові щорічно виробляти продукції на понад 44 млрд грн", - зазначив він.

У 2020 році обсяги виробництва підприємств Укроборонпрому, за попередніми даними, сягнуть 102,2% проти 2019 року. У грошовому еквіваленті зростання становитиме 662,5 млн грн. Загальний обсяг виробництва – 30,2 млрд грн.

У 2020 році підприємства Укроборонпрому виготовили, модернізували та відремонтували:

- бронетанкової техніки - на 40% більше, ніж торік, на загальну суму 6 млрд грн;

- систем радіолокації, радіозв’язку та спецприладів - на 23% більше, на загальну суму 2,7 млрд грн;

- військово-морської техніки - на 9% більше, на загальну суму 3,9 млрд грн.

Підприємства високоточного озброєння та боєприпасів виконали річний план на 85% на суму 5,7 млрд грн, а підприємства авіатехніки та обладнання – на 93% на суму 11,9 млрд грн.

Також на кінець 2020 року очікується 100-відсоткове виконання державного оборонного замовлення. Наразі підприємства концерну виконали 99% річного плану з виготовлення, модернізації та ремонту озброєння та військової техніки (ОВТ).

Читайте також: Укроборонпром проведе конкурс на посаду гендиректора заводу імені Малишева

Цьогоріч підприємства Укроборонпрому виконують лише 36% від загального обсягу держоборонзамовлення. Решта потреб покладена на спецекспортерів – 10% та приватних виробників – 54%.

Загалом замовники протягом 2020 року вже отримали 4 039 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць ОВТ, з яких 2 591 – високоточне озброєння та боєприпаси; 712 – радіолокаційні станції, ППО, засоби зв’язку, радіоборотьби та навігації; 674 – бронетанкова техніка; 48 – авіаційна техніка і обладнання; 11 – військово-морська техніка. Крім того, підприємства Укроборонпрому відремонтували та передали 1 402 одиниці двигунів та комплектуючих.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня гендиректор Укроборонпрому підписав наказ про старт корпоратизації підприємств держконцерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-