Перший вантажний потяг з Туреччини до Китаю прибув у пункт призначення

Перший вантажний потяг з Туреччини до Китаю прибув у пункт призначення

Відео
Укрінформ
Перший вантажний потяг з Туреччини до Китаю, який вирушив зі Стамбула 4 грудня, прибув у пункт призначення - китайське місто Сіань, подолавши майже 8,7 тисячі кілометрів.

Про це у Твіттері повідомляє Державна залізниця Турецької Республіки (TCDD), передає Укрінформ.

«Наш експортний поїзд прибув до міста Сіань в Китаї та завершив свою подорож», - йдеться у дописі.

Перший експортний потяг з Туреччини до Китаю вирушив зі Стамбула 4 грудня і пройшов через всю Туреччину із заходу на схід (2300 км), далі - через Грузію (220 км), Азербайджан (430 км), Каспійське море (420 км), Казахстан (3200 км) та ще понад 2100 км територією Китаю.

Історичний Шовковий шлях розпочинався у колишній столиці Китаю - Сіані, який нині є одним з найрозвиненіших сухих портів і логістичних центрів Нового шовкового шляху, складовою якого є Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут (ТМТМ).

Читайте також: Турецькі ВМС провели навчальні стрільби в Середземному морі

Україна підтримує розвиток Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту та неодноразово висловлювала зацікавленість в активнішій співпраці у цьому проєкті. На початку цього року територією України пройшов контейнерний поїзд з Китаю в ЄС.

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут спрямований на реалізацію ініціативи «Економічний пояс Шовкового шляху» за маршрутом з Китаю до країн Західної Європи в обхід Росії.

Фото: www.dunyabulteni.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-