ФОПів запросили в Офіс Президента: про що говорили

ФОПів запросили в Офіс Президента: про що говорили

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів нараду з представниками малого підприємництва щодо створення координаційної ради, яка має напрацювати законодавчі зміни для комплексного розв'язання проблем малого та мікробізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

За словами керівника ОП, координаційна рада, створена за ініціативою Президента, має стати майданчиком для дискусій задля напрацювання рішень, які потім можуть втілюватися через відповідні проєкти законів та постанов, що їх ухвалюватиме парламент або уряд.

«Ми відкриті до діалогу. Ми зацікавлені в тому, щоб це був дійсно робочий механізм, який працював би, і мав ефект і для країни, і для влади, і для підприємців», – додав він.

Водночас Єрмак зауважив, що не завжди підприємці мають достатньо інформації про те, що відбувається, і про рішення, які ухвалюють уряд і парламент. Тому одним із завдань координаційної ради він назвав донесення інформації та роз’яснення всіх кроків.

Керівник ОП нагадав, що влада вже здійснила низку заходів, які мають допомогти малому та мікробізнесу пройти карантин на початку наступного року. Зокрема, найбільш вразлива категорія підприємців – платники 1-ї групи спрощеної системи оподаткування – на пів року звільнені від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску, що є безпрецедентним кроком. Також надається фінансова підтримка тим, хто вимушено зачиняється чи скорочує робочий час, частково списується та відстрочується виплата податкової заборгованості, на період карантину підприємці звільняються від плати за оренду державного або комунального майна, продовжується масштабна програма дешевого кредитування.

Однак, наголосив він, влада розуміє, що цього недостатньо, й тому виступає за діалог про найболючіші проблеми малих підприємців, щоб разом з представниками спілок і об'єднань знайти спільні рішення.

Зазначається, що до дорадчого органу при Президентові ввійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу Президента України. Всі вони взяли участь у сьогоднішній нараді за допомогою відеозв’язку.

Вони мали змогу висловити мотиви своїх виступів і протестів, зауваження та пропозиції. Всі погоджувалися, що серед першочергових кроків має бути врегулювання застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Читайте також: Бізнес на карантині: запустили додатковий портал щодо отримання допомоги

Народний депутат кількох скликань, експерт з питань підприємництва Ксенія Ляпіна також погодилася, що питання РРО є нині найгострішою проблемою, яку необхідно вирішувати якнайшвидше. За її словами, вже є напрацювання проєкту закону, який може стати основою та може бути поданий Президентом до парламенту. Нині є необхідність його поширення серед підприємців для ознайомлення.

Керівник Офісу Президента подякував усім учасникам наради за участь у її роботі, висловлені зауваження та пропозиції. Координаційна рада з питань мікробізнесу має розпочати роботу вже наступного тижня, щоб не зволікати з розв'язанням усіх озвучених питань.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-