За тиждень долар «схуд» на 40 копійок і продовжить зниження - експерти

За тиждень долар «схуд» на 40 копійок і продовжить зниження - експерти

Укрінформ
За минулий тиждень курс долара до гривні значно знизився на всіх сегментах валютного ринку в середньому на 40 копійок, до кінця цього тижня курс може знизитися до 27,75 грн за дол.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні Укрінформу.

За минулий тиждень курс долара до гривні значно знизився на всіх сегментах валютного ринку в середньому на 40 копійок. З минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 28,29 до 27,96 грн.

Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДілінг», за цей самий час знизилася з 28,26/28,28 до 27,96/27,97.

Читайте також: Ситуація на міжбанківському валютному ринку є стабільною – Данилишин

Основною причиною зниження курсу долара є зростання активності на борговому ринку України. Проблеми з закриттям діри в бюджеті змушують Мінфін шукати нові джерела фінансування бюджету. Для цього Мінфін почав активніше позичати кошти на ринку. З огляду на складну політичну обстановку позичатити довелося під вищі відсотки. Наразі активність інвесторів і їх попит на борги, номіновані в гривні, спричиняє її зміцнення.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету іще 16 мільярдів від продажу держоблігацій

У п'ятницю гривні вдалося зламати позначку на рівні 28,00, це відкриває шлях для зниження курсу долара до 27,75 вже цього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-