ДАБІ сертифікувала нову злітно-посадкову смугу аеропорту «Одеса»

ДАБІ сертифікувала нову злітно-посадкову смугу аеропорту «Одеса»

Укрінформ
Будівництво 1-ї черги та 1-го пускового комплексу 2-ї черги нової злітно-посадкової смуги аеропорту "Одеса" довжиною 2800 метрів завершено.

Як передає кореспондент Укрінформу, про отримання сертифікату будівельної готовності повідомив голова "Укрінфрапрєкту" Кирило Хом'яков .

"Щойно отримали довгоочікуваний сертифікат будівельної готовності по аеропорту “Одеса”. Це маленька перемога. Що це значить? Будівництво 1-ї черги та 1-го пускового комплексу 2-ї черги завершено", - зазначив Хом'яков.

За його словами, далі буде процедура сертифікації в Державній авіаційній службі України для можливості здійснення польотів. Незабаром літаки зможуть користуватися новою злітно-посадковою смугою.

Голова держпідприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" уточнив, що тривають роботи на об'єктах 2-ї черги будівництва ЗПС аеродрому. Фахівці встановлюють відповідне обладнання, в тому числі метеорологічне.

"Завершити роботи по 2-й черзі плануємо в першій половині 2021 року. Введення в експлуатацію цих двох черг дозволить забезпечувати польоти літаків кодових літер A, B, C, D з належним забезпеченням безпеки польотів, акцентував голова "Укрінфрапрєкту".

На 2021 рік подано на розгляд уряду драфт Державної програми діяльності, запланована 3-я черга будівництва. Це магістральна рульова доріжка, встановлення додаткового світлосигнального обладнання.

Міжнародний аеропорт «Одеса» є одним з найбільших аеропортів України, пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, Східної Європи, а також країнами Західної Європи, Азії і Африки.

Читайте також: Одеський аеропорт відновлює роботу в штатному режимі

Довжина нової злітно-посадкової смуги складає 2800 метрів, а ширина - 45 метрів. ЗПС має товщину 105 см, в тому числі 40 см - "важкий бетон". Несуча спроможність нової ЗПС дозволить аеропорту приймати майже вдвічі більше літаків, що здійснюють міжнародні рейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-