До верифікації клієнтів через «Дію» приєднаються ще 42 банки – НБУ

До верифікації клієнтів через «Дію» приєднаються ще 42 банки – НБУ

Укрінформ
Послуга верифікації цифрових документів незабаром стане доступною ще у 42 банках. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці.

Зазначається, що з 1 грудня під час касових операцій Національний банк дозволив банкам приймати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія». За інформацією Міністерства цифрової трансформації, можливість шерингу цифрових документів вже доступна у ПриватБанку, Монобанку та А-Банку. Наразі, повідомляють в НБУ, ще 42 банки готуються до переходу у новий формат взаємодії з клієнтами.

Банки, які ще не запустили шеринг цифрових документів, можуть, як і раніше, запитувати у клієнтів паспорт громадянина у звичайній формі (ID-картка чи «книжечка»). З часом, прогнозують у Нацбанку, ще більше банків приєднаються до систем Мінцифри та налаштують свої операційні процеси для прийому цифрових документів. Зазначений процес ідентифікації має відбуватися відповідно до порядку, визначеного нормативно-правовим актом Національного банку з питань здійснення банками фінансового моніторингу.

Читайте також: З грудня Е-паспорти можна буде пред'являти в банках — НБУ

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному застосунку «Дія». Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія». Скористатися цим методом зможуть усі українці, які мають біометричні документи – ID-картку та закордонний паспорт. Для цього їм потрібно встановити застосунок «Дія» на свій смартфон та верифікуватися для отримання цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта за допомогою системи BankID НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-