Криклій оприлюднив перелік пріоритетних інфраструктурних проєктів на 2020 - 2023 роки

Криклій оприлюднив перелік пріоритетних інфраструктурних проєктів на 2020 - 2023 роки

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій оприлюднив перелік пріоритетних для держави інфраструктурних інвестпроєктів на найближчі 3 роки. 

Як передає Укрінформ, відповідний список міністр опублікував у Фейсбуці.

«Уряд затвердив перелік пріоритетних для держави інвестпроєктів на найближчі 3 роки. 40% цього списку – проєкти у галузі інфраструктури та транспорту, над якими ми будемо працювати», - написав Криклій.

Так, в авіагалузі пріоритетними проєктами визначені: будівництво нового аеропорту на Закарпатті; реконструкція/модернізація 13 регіональних аеропортів (Черкаси, Івано-Франківськ, Чернівці, Херсон, Вінниця, Одеса, Дніпро, Полтава, Рівне, Суми, Кривий Ріг, Миколаїв, Житомир).

У дорожньому будівництві пріоритетними інвестпроєктами стануть: нова Кільцева дорога навколо Києва; міст через Південний Буг у Миколаєві; верхній шар на автошляху Н-31 Дніпро-Решетилівка; ремонт 10 перспективних ділянок доріг (включаючи 6 пілотних проєктів держано-приватного партнерства у дорожній галузі).

Також до переліку внесено проєкти, які стосуються залізничної інфраструктури: концесія вокзалів/станцій Харків-Пасажирський, Дніпро-Головний, Вінниця, Миколаїв, Чоп, Київ-Пасажирський, Хмельницький; електрифікація дільниць Ковель - Ягодин -д ержкордон і Ковель -Ізов - держкордон; будівництво колії Мостиська - Скнилів; закупівля вантажних електровозів для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Крім цього, пріоритетними визначено концесії у морській галузі: залізнично-поромного комплексу та першого і контейнерного терміналу в порту Чорноморськ; пасажирського комплексу в порту Одеси; причалів Бердянського морського порту.

Також пріоритетною визначені реконструкція причалів із днопоглибленням Одеської філії ДП "Адміністрація морських портів України", проєкт із підвищення пропускної і переробної спроможності припортових станцій та модернізація логістичної мережі та сільських відділень Укрпошти.

"Ми вже маємо перші успішні приклади державно-приватного партнерства – концесії портів Ольвія та Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів. І не будемо зупинятися на досягнутому", - підсумував Криклій.

Читайте також: Криклій планує залучити 150 мільйонів від концесії переправи порта Чорноморськ

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 18 листопада 2020 року визначив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на 2020—2023 роки. До переліку увійшли інвестиційні проєкти, в тому числі проєктні пропозиції в таких сферах, як енергетика, культура, туристична інфраструктура, наукова та освітня інфраструктура, охорона здоров’я, переробна промисловість, поводження з відходами, прикордонна інфраструктура, природоохоронна сфера, спортивна інфраструктура, транспорт та надання послуг поштового зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-