Мінфін завершив переговори з МВФ щодо проєкту бюджету-2021

Мінфін завершив переговори з МВФ щодо проєкту бюджету-2021

Укрінформ
Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ стосовно основних параметрів проєкту держбюджету на 2021 рік.

Це було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ Програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу. Про завершення переговорів повідомляє Мінфін, передає Укрінформ.

“Основний акцент перемовин стосувався формування спільного із МВФ бачення основних бюджетних показників – рамки доходів, видатків і дефіциту”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МВФ оцінив податкову політику України

Мінфін проводив щоденні консультації із експертами Фонду щодо можливостей фінансування дефіциту та пріоритетних видатків бюджету у 2021 році.

В цілому, параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками фахівців Фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці між Україною та МВФ, інформує Мінфін.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про "Державний бюджет на 2021 рік". Проєктом закону передбачено зростання ВВП на рівні 4,6%, споживча інфляція на рівні 7,3%, рівень державного боргу до ВВП закладається на рівні 64,6%. Середньорічний курс долара на 2021 рік, за яким розраховується державний бюджет, становить 29,1 грн за долар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-