Мінцифри ініціює реформу Держспецзв'язку - Федоров

Мінцифри ініціює реформу Держспецзв'язку - Федоров

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації ініціює реформу Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Фейсбуці.

За його словами, нова концепція розвитку служби посилить кіберзахист в Україні. «З ініціативи Мінцифри буде оптимізована структура та створена стратегія Національної безпеки. Впроваджуємо ефективний менеджмент Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України», - написав Федоров.

В рамках реформи на 2021-2024 роки заплановано: удосконалення нормативно-правової бази; розвиток систем спеціального зв’язку; оптимізація завдань, функцій, організаційних структур; підтримка виробництва засобів захисту інформації; імплементація національних стандартів КЗІ.

Також у Мінцифри готують спеціальні програми протидії технічним розвідкам, модернізацію системи урядового зв’язку, удосконалення правових засад та системи підготовки кадрів.

Крім цього, заплановане перезавантаження КРРТ — концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що належить до управління Держспецзв’язку. Зокрема буде проведена отпимізація управлінської сфери, здійснено перехід на електронний документообіг та запровадження автоматизації процесів.

Читайте також: Федоров повідомив, скільки передбачили у бюджеті на підключення до інтернету соцоб'єктів

Держспецзв'язок - це державний орган, створений у 2006 році, який призначений для забезпечення функціонування і розвитку державної системи урядового зв'язку, Національної системи конфіденційного зв'язку, формування та реалізації державної політики у сферах технічного та криптографічного захисту інформації, кіберзахисту, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України та поштового зв'язку спеціального призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-