Укрхімтрансаміак протранспортував 80 мільйонів тонн аміаку

Укрхімтрансаміак протранспортував 80 мільйонів тонн аміаку

Укрінформ
Державне підприємство «Укрхімтрансаміак відтранспортувало 80 млн тонн рідкого аміаку до резервуарів-сховищ Одеського припортового заводу з моменту запуску магістрального аміакопроводу «Тольятті-Одеса» (жовтень 1979 р.).

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі підприємства із посиланням на керівника ДП «Укрхімтрансаміак» Вадима Трунова.

"Незважаючи на стрімкий розвиток технологій та інновації, одна з найбільш унікальних інженерних конструкцій – аміакопровід, й сьогодні залишається значущим для економіки та безпеки держави об’єктом, а підприємство входить до трійки лідерів-транспортувальників аміаку у світі", - зазначив Трунов.

Читайте також: Попит на рідкий аміак залишається стабільно високим - керівник держпідприємства

За його словами, щоб осучаснити держпідприємство і залишатися надійним транзитером, необхідно продовжувати модернізацію обладнання та комунікацій магістрального аміакопроводу, проведення яких активно розпочалося у другому півріччі цього року.

Як повідомляв Укрінформ, підприємство за результатами січня-вересня 2020 року направило до державного бюджету України 968,2 млн грн рентної плати за транзитне транспортування аміаку. Це на 3,7% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Торік було протранспортовано рекордні транзитні обсяги аміаку - понад 2,5 млн тонн.

ДП «Укрхімтрансаміак» - оператор української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті - Одеса». Аміакопровід транспортує хімічну речовину – рідкий аміак до Одеського припортового заводу, звідки він постачається на експорт до країн Європи, Азії та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-