Зеленський чекає на появу «економічної Конституції»

Зеленський чекає на появу «економічної Конституції»

Фото
Укрінформ
Результати аудиту економіки та напрацьовані урядом вектори економічного розвитку мають стати основою для створення Національної економічної стратегії України до 2030 року.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на презентації економічного аудиту країни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На основі аудиту та векторів ми чекаємо на появу Національної економічної стратегії до 2030 року. Знаю, що уряд уже почав над цим активно працювати, залучивши багатьох експертів, представників бізнесу, громадськості, міжнародних аналітиків та науковців", - сказав Президент.

За його словами, стратегія має стати не декларацією, необов'язковою для виконання, а головним планом та дорожньою картою для всіх гілок влади України.

Читайте також: Україна втратила трильйон доларів за 10 років - Шмигаль про економічний аудит

Зеленський підкреслив, що стратегія також повинна отримати широке схвалення громадян і бути свого роду "економічною Конституцією України, великою нашою національною ідеєю".

"Настав час закінчувати практику, коли державну політику визначають не спільні цінності, а прізвища на дверях владних кабінетів. Із кожним новим президентом, парламентом або урядом країна починає вигадувати собі новий проривний шлях. Настав час для нової традиції: прізвища держслужбовців, чиновників можуть змінюватися і будуть, але візія, філософія та глобальна мета країни - незмінні", - переконаний глава держави.

Презентація Аудиту економіки країни / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Водночас він зауважив, що проведений аудит української економіки є результатом великої і кропіткої роботи. Зеленський нагадав, що вперше було зроблено комплексний аналіз стану України, "щоб зрозуміти, де саме та які саме були допущені помилки за ці роки".

"Аудит - це аналіз наших комплексів, що лякали і сковували наш рух вперед. Усі вони мають піти у минуле", - додав Президент.

Читайте також: Україна потребує стратегію розвитку економіки, розраховану до 2030 року - Зеленський

Також він розповів, що на основі результатів аудиту уряд презентує основні вектори розвитку української економіки до 2030 року, які дадуть змогу чітко розуміти, "куди і чому рухатиметься" економіка України.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету міністрів 4 листопада заявив, що економічний прорив України є амбітною метою уряду. Він також повідомляв, що для швидкого відновлення української економіки Кабмін розробив візію економічного розвитку країни до 2030 року. Шмигаль наголошував, що за прогнозами уряду українська економіка почне відновлюватися з 2021 року за рахунок державних інвестицій та підтримки бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-