Мінфін не бачить ризиків для девальвації гривні – Марченко

Мінфін не бачить ризиків для девальвації гривні – Марченко

Укрінформ
У Міністерстві фінансів не бачать ризиків суттєвої девальвації гривні до кінця року.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю для порталу «Мінфін» сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба міністерства.

"Для Мінфіну курс гривні до долара США є виключно технічним показником, який використовується для розрахунків бюджетних показників. У мене немає страхів щодо коливань обмінного курсу гривні до долара США і я не бачу ризиків суттєвої девальвації до кінця року. Немає й фундаментальних макроекономічних чинників щодо цього. Але знову ж таки, з огляду на важко передбачуваний глобальний ефект для економіки внаслідок поширення пандемії COVID-19, прогнозувати значення високоволатильних показників доволі складно", - сказав Марченко.

Читайте також: Курс гривні падає, але НБУ не зізнається, що до цього якось причетний

Він зазначив, що курсова динаміка, окрім безпосередньо монетарної політики, формується під дією низки зовнішніх та внутрішніх чинників, як фундаментальних, так і ситуативних. При цьому, відповідно до положень чинного законодавства, відповідальним за валютно-курсову політику є Нацбанк, який не протидіє фундаментальним ринковим чинникам, а лише згладжує надмірні курсові коливання та забезпечує підтримку цінової стабільності.

Читайте також: Гривня заплуталась: надто багато різноспрямованих чинників тиснуть на курс

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні гривня знизилася щодо долара і євро приблизно на однакову величину. Офіційний курс долара, встановлений НБУ, зріс за місяць з 28,2989 грн до 28,4383 грн. Офіційний курс європейської валюти зріс за цей час з 33,1309 грн до 33,2984 грн.

Разом з тим, середньорічний курс долара на 2021 рік, за яким розраховується Державний бюджет, становить 29,1 грн за долар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-