Україна робить революційні кроки у цифровізації бізнес-послуг - Федоров

Україна робить революційні кроки у цифровізації бізнес-послуг - Федоров

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації співпрацює з Державною податковою службою для покращення сайту для сплати податків, щоб зробити його максимально зручним.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми хочемо, щоб можна було в Україні не тільки відкрити власну справу за кілька хвилин (онлайн - ред), але також можна було адмініструвати свої податки. На сьогодні ми з Податковою службою працюємо над покращенням дизайну та зручності сайту для сплати податків. Я вважаю, що ми стаємо передовою країною в світі, яка робить революційні кроки в плані цифровізації бізнес-послуг», - сказав Федоров.

Він додав, що в Україні хочуть зробити інтерфейс для сплати податків суперсучасним. У майбутньому послуга має бути доступною і на порталі «Дія».

«Для нас дуже важливо відцифрувати також послуги для бізнесу, тому що бізнес і ті податки, які сплачують представники бізнесу, це, по суті, кров для нашої держави, для розвитку. Податкова служба, яка, по суті, адмініструє ці процеси, сьогодні, я вважаю, передова в плані цифровізації. Ми дуже плідно співпрацюємо в напрямку цифровізації і останнім часом фокусуємося також на послугах, які пов'язані з відкриттям бізнесу та процесом сплати податків, допомогою молодим підприємцям», - зауважив Федоров.

Він додав, що в Україні послуга з реєстрації ФОПів є дуже швидкою порівняно з іншими країнами.

«Ми цей тижень аналізували, як в інших країнах відбувається процес відкриття бізнесу, щоб ще раз зрозуміти, що нам є чим пишатися. В нашій державі сьогодні можна за 7 хвилин відкрити ФОП», - сказав Федоров.

Водночас, за його словами, за трохи більш як півроку 150 тисяч людей скористалися послугою відкриття або зміни даних ФОПів, з них понад 50 тисяч осіб відкрили власну справу та займаються бізнесом онлайн.

Урядовець нагадав, що на порталі «Дія. Бізнес» можна отримати безкоштовні онлайн-консультації експертів. Крім того, по безкоштовну консультацію можна звертатися і до відкритого у Харкові хабу «Дія.Бізнес».

Федоров додав, що подібний центр у тестовому режимі працює у Миколаєві, а незабаром аналогічні відкриють у Черкасах та Київській області. Взагалі планується, що такі центри з допомоги бізнесу діятимуть по всій країні.

Читайте також: ДПС у листопаді запустить чат-бот для платників податків

Як повідомлялося, Державна податкова служба у листопаді планує запустити tax-сервіс-бот у соцмережах, за допомогою якого платники податків зможуть отримати інформацію про стан своїх розрахунків, результати обробки документів та нагадування про необхідність подання звітності чи сплату податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-