Топменеджеру банку «Фінанси та Кредит» оголосили підозру в розтраті 2,5 мільярда

Топменеджеру банку «Фінанси та Кредит» оголосили підозру в розтраті 2,5 мільярда

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру ексзаступнику голови правління банку «Фінанси та Кредит» у справі заволодіння 2,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

Як встановило слідство, колишній заступник голови правління банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» здійснив розтрату грошових коштів у сумі 113 млн дол., що становить 2,5 млрд грн, які були розміщені на рахунках іноземних банків. Підозрюваний передав кошти в заставу для офшорної компанії під відкриття кредитної лінії, яка була пов’язана із бенефіціарним власником банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» народним депутатом України 3-8 скликання.

За даними слідства, до розтрати коштів ексзаступника голови правління банку залучав саме бенефіціарний власник банку народний депутат України 3-8 скликання, який на даний час перебуває у розшуку.

Читайте також: Фонд гарантування продає кредитний портфель "Банку Фінанси та кредит"

Такі дії призвели до того, що у 2015 році через невиконання зобов’язань за кредитними договорами іноземні банки стягнули з рахунків банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» заставне майно. Крім цього дії підозрюваного сприяли початку процедури ліквідації банку, яка триває і на даний час.

У рамках кримінального провадження за клопотанням слідчих ДБР Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на активи трьох компаній, які були задіяні в злочинній схемі. Зокрема, арештовано корпоративні права, грошові кошти та 26 об’єктів нерухомості, загальною вартістю 10 млн дол.

Читайте також: Розтрата у банку "Фінанси та кредит": Жеваго заперечує обвинувачення ДБР

У разі доведення вини, підозрюваному посадовцю банку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках розслідування даної справи екснародний депутат України Костянтин Жеваго оголошений у всеукраїнський розшук. За даними ЗМІ, збанкрутіла фінансова установа "Фінанси та кредит" належала народному депутату Костянтину Жеваго.

У серпні 2019 року ДБР повідомило двом топ-менеджерам збанкрутілого банку "Фінанси та кредит" про підозру в розтраті 2,5 млрд грн фінустанови.

Тоді ж перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила, що на причетність до злочинної схеми також перевіряється народний депутат України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-