Нафтогаз запустив сонячну електростанцію на Житомирщині

Нафтогаз запустив сонячну електростанцію на Житомирщині

Укрінформ
Група Нафтогаз ввела в експлуатацію сонячну електростанцію в Житомирській області потужністю 33 МВт.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу, передає Укрінформ.

«Група Нафтогаз отримала «зелений тариф» та ліцензію на продаж електроенергії для новозбудованої електростанції у м. Чуднів (Житомирська обл.). Станція збудована у вересні 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Пікова потужність фотоелектричних модулів становить 33,313 МВт. Потужність в точці приєднання — 25 МВт. Плановий обсяг корисного відпуску (продажу) електроенергії за перший рік роботи сонячної станції становитиме не менше 36,5 тис. МВт-год. з очікуваним доходом понад 153 млн грн.

Нафтогаз запевняє, що при будівництві станції застосовувалися найсучасніші технологічні рішення і високоефективне обладнання від провідних світових виробників. Зокрема, на станції застосовуються монокристалічні фотоелектричні модулі з графеновим покриттям з однією з найвищих у своєму класі потужностей — 430 Вт від ZNSHINE PV-Tech Co., а також стрінгові інвертори SUN2000-185KTL від Huawei. Усі допоміжні елементи обладнання і матеріали українського виробництва.

Замовником проєкту ФЕС «Чуднів» є дочірнє підприємство «Нафтогаз-Енергосервіс» НАК «Нафтогаз України», яке в листопаді 2018 року отримало три земельні ділянки загальною площею 55 га за результатами проведеного земельного аукціону для розташування сонячної електростанції та подальшого укладання договорів оренди з Житомирською обласною державною адміністрацією.

Читайте також: Нафтогаз профінансує будівництво сонячних електростанцій на Донеччині та Луганщині

Як повідомлялося, у липні 2020 року Група Нафтогаз ввела в експлуатацію сонячну електростанцію "Андріївка" на Харківщині потужністю 999 КВт. Також цьогоріч "Нафтогаз" розпочав розгортання мережі електрозарядних станції для авто у Києві. У середу, 21 жовтня, уряд затвердив політику власності компанії, де одним з пунктів передбачено розвиток команією напрямку ВДЕ. Плани групи у сфері відновлювальної енергетики передбачають подальше нарощування потужностей сонячної електрогенерації впродовж наступного року. Також "Нафтогаз" оцінює перспективи реалізації проєктів видобутку та транспортування водню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-