У Польщі податки платять понад пів мільйона українців – ЗМІ

У Польщі податки платять понад пів мільйона українців – ЗМІ

Укрінформ
В Управлінні соціального страхування (ZUS) Польщі станом на кінець вересня цього року було зареєстровано 689 тис. іноземців, які платять податки в Польщі, з них 75% (507 тис.) є громадянами України.

Про це повідомила голова ZUS Гертруда Усцінська, передає Укрінформ з посиланням на Bankier.pl.

За словами Усцінської, кількість платників податків серед іноземців у Польщі порівняно із серпнем зросла на 31 тис., що є унікальним показником в історії цієї установи.

Як повідомила голова ZUS, кількість зареєстрованих платників податків серед іноземців станом на сьогодні є на 19 тис. більшою, ніж до коронакризи в лютому цього року. Вона зазначила, що від початку локдауну в березні кількість іноземців в ZUS знизилася на 10%, але після відкриття польського кордону для іноземних працівників їх кількість почала знову зростати.

“Аналізуючи найновішу інформацію, ми бачимо, що ситуація стабілізувалася. У вересні ми перевищили показник з лютого, значно надолужили прогаяне, а це позитивна інформація для ZUS і ринку праці”, - повідомила Усцінська.

Читайте також: СБУ виявила схему податкових скруток, через яку до бюджету не потрапляли мільярди

За її словами, за найновішими даними, серед зареєстрованих у ZUS Польщі найбільше українців (507 тис.), білорусів (46,2 тис.), та грузинів (11,1 тис.).

Як інформувало агентство, за оцінками Головного статистичного управління Польщі, станом на кінець 2019 року в РП перебувало понад 1,3 млн українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-