Мін'юст планує зацікавити бізнес кадрами із в'язниць

Мін'юст планує зацікавити бізнес кадрами із в'язниць

Укрінформ
Заступник міністра юстиції Олена Висоцька вважає, що для ув'язнених держава повинна створити всі умови, щоб у них було бажання працювати і щоб цими кадрами зацікавився бізнес.

Про це вона сказала у програмі "Неофіційна розмова" на телеканалі «ДОМ», передає Укрінформ.

Зокрема, за її словами, Україна, як держава, повинна створити всі умови, щоб в ув'язненого було бажання працювати. Державі вигідно, якщо ув'язнений працює, підкреслила заступник міністра юстиції.

За словами Висоцької, привести до в'язниці бізнес - теж одне з непростих завдань. Необхідно зробити так, щоб і у бізнеса була можливість і зацікавленість у цьому, зазначила вона.

А спрацювати може саме економічний фактор, впевнена Висоцька.

"Зацікавленість буде в тому, що оплата праці тут менше, ніж на ринку. Тому в цьому є чисто економічний фактор. А для нас це буде дуже серйозний прорив, тому що це ресоціалізація", - вважає заступник міністра юстиції.

На її думку, дуже важливу роль як у створенні нормальних умов для ув'язнених, так і в просуванні реформи, грають керівники в'язниць і начальники установ.

Поки що заступниця міністра бачить деякий опір і небажання включатися у процес.

"Насправді там стільки всього недоробленого. Те, що ми в нашому житті вважаємо нормальним, туди навіть не заходило. Тому для мене важливий облік, фінансова прозорість", - сказала заступниця міністра юстиції.

Читайте також: Платні камери у СІЗО «заробили» перший мільйон гривень - Малюська

Зараз, за ​​її словами, завдання Мін'юсту - оптимізувати і скоротити кількість пенітенціарних установ.

Як повідомлялося, за даними Мін'юсту, в Україні налічується 27 законсервованих в'язниць, які не використовуються останні два роки, тому їх планують виставити на продаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-