Нафта дешевшає на тлі відновлення видобутку в Мексиканській затоці

Нафта дешевшає на тлі відновлення видобутку в Мексиканській затоці

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок, 12 жовтня, оскільки американські енергетичні компанії почали відновлювати видобуток після закінчення урагану «Дельта», а в Норвегії завершився страйк працівників нафтогазової галузі.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $42,52 за барель, що на $0,33 (0,77%) нижче ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $40,28 за барель, що на $0,32 (0,79%) нижче рівня попередньої сесії. Попередні торги щодо стандартів завершилися на рівні $42,85 і $40,60 відповідно.

Минулого тижня вартість Brent збільшилася на 9,1%, WTI - на 9,6%.

Читайте також: Новий закон у Венесуелі дозволяє Мадуро підписувати нафтові угоди в обхід санкцій США

У п'ятницю норвезька нафтогазова асоціація Norwegian Oil & Gas досягла угоди з питань оплати праці з профспілкою Lederne, що дало можливість закінчити страйк працівників деяких родовищ, який тривав з 30 вересня. Раніше дії профспілки призвели до зниження видобутку в країні на 330 тис. барелів нафтового еквівалента на добу, при цьому існувала загроза скорочення видобутку на 1 млн б/д, зазначає S&P Global Platts.

Тим часом нафтогазові компанії у Мексиканській затоці почали оцінювати збитки через ураган "Дельта" для проведення необхідних ремонтних робіт і відновлення видобутку.

За оцінками Бюро з питань безпеки та охорони навколишнього середовища міністерства внутрішніх справ США, станом на неділю було зупинено більш як 91% нафтовидобувних потужностей у Мексиканській затоці.

Читайте також: Газпром прокачав українською ГТС 2/3 законтрактованих на рік обсягів

Крім того, національна нафтова компанія Лівії у неділю оголосила про відновлення видобутку на найбільшому нафтовому родовищі в країні "Шарара", яке може виробляти до 300 тис. б/д.

"На лівійському родовищі" Шарара "спочатку буде добуватися 40 тис. б/д, а потім, протягом 10 днів, планується досягнути максимального видобутку в приблизно 300 тис. б/д. Повернення цих барелів на ринок на постійній основі непокоїтиме "биків" на нафтовому ринку і стане головним болем для ОПЕК", - вважає аналітик AxiCorp Стівен Іннс.

За даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, кількість діючих нафтових бурових установок у США минулого тижня зросла на чотири одиниці - до 193 установок. Збільшення їх числа спостерігалося третій тиждень поспіль.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 42,44 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 42,53 долара за барель, що на 32 центи нижче рівня закриття торгів ($42,85).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-