Представництво МВФ в Україні відреагувало на догану Рожковій і Сологубу

Представництво МВФ в Україні відреагувало на догану Рожковій і Сологубу

Укрінформ
Забезпечення відповідальності Правління НБУ має провадитися згідно з засадами управління Національним банком, які були розроблені у консультаціях з фахівцями Міжнародного валютного фонду.

Про це йдеться у заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана щодо рішення Ради НБУ відносно двох членів Правління Нацбанку України, яка є розпорядженні Укрінформу.

«Забезпечення відповідальності Правління НБУ має провадитися згідно з засадами управління Національним банком. Ці критерії управління були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, що підтримувалися Міжнародним валютним фондом», - зазначив він.

Люнгман додав, що ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України.

«Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності», - зауважив постійний представник МВФ в Україні.

Читайте також: Коментар щодо ситуації довкола Національного банку України

Як повідомляв Укрінформ, Рада Національного банку оголосила догану та недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу.

За словами Рожкової, оголошення догани та недовіри їй і Сологубу відбулося за закритими дверима, без пояснення причин.

Зі свого боку Сологуб зазначив, що прозорість є однією з п’яти цінностей НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-