За пів місяця вдалося розібратися з боргами 12 постачальників тепла - Нафтогаз

За пів місяця вдалося розібратися з боргами 12 постачальників тепла - Нафтогаз

Укрінформ
За другу половину вересня вдалося вирішити проблеми критичної заборгованості за газ 12 теплопостачальних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу України, оприлюднюючи повний перелік із 84 підприємств-боржників станом на 1 жовтня 2020 року.

«За останні 2 тижні було вирішено проблему критичних боргів 12 підприємств, що наразі повністю чи частково зняло ризики старту опалювального сезону у Маріуполі, Калуші, Києві, Миколаєві, Біляївці, Одесі, Харкові, Каховці та Шепетівці. Це приклад відповідального ставлення до побутового споживача як з боку відповідних підприємств ТКЕ, так і зі сторони їх засновників», - ідеться в повідомленнні.

При цьому є ризик, що через борги теплопостачальників опалювальний сезон не вдасться розпочати вчасно у 56 населених пунктах, і Нафтогаз України попереджає про це місцеву владу.

Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, аби в кожній області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ.

«Засновники підприємств теплоенергетики, серед яких більшість — місцеві органи самоврядування, мають серйозно поставитися до проблеми критичних боргів виробників теплової енергії, адже через них у 56 населених пунктах можуть виникнути проблеми з вчасним стартом опалювального сезону. Про це свідчать оперативні дані «Нафтогаз України» (далі — Компанія) про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО)», - зазначили у НАК.

Компанія нагадує, що для успішного входження в опалювальний сезон виробники тепла мають виконати обов’язкові умови постачання газу, передбачені постановою Кабміну від 19 жовтня 2018 року №867.

До таких умов належить підписання договору з Нафтогазом відповідно до законодавства, а також виконання однієї з трьох умов:

дотримання рівня розрахунків не нижче 90% (з урахуванням непрофінансованих пільг і субсидій та без урахування штрафних санкцій), а для виробника теплової та електричної енергії, управління майном якого здійснює Фонд держмайна, - не нижче 60%;

укладення з Нафтогазом та виконання договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ;

погодження з Нафтогазом та виконавчим органом місцевої ради графіка погашення заборгованості до 2021 року, його дотримання та сплата поточних платежів.

Читайте також: Нафтогаз у жовтні не підвищуватиме ціну газу для населення

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Нафтогаз заявляв, що вчасний старт опалювального сезону для жителів 57 населених пунктів під загрозою через борги виробників тепла. Таких боржників тоді було 90.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-