Енергоатом почав експорт електроенергії до Молдови

Енергоатом почав експорт електроенергії до Молдови

Укрінформ
ДП «НАЕК «Енергоатом» 1 жовтня 2020 року вперше здійснило експортну поставку виробленої українськими АЕС електричної енергії до Молдови. Упродовж місяця до цієї країни буде експортовано 14,9 тис. МВт-г електроенергії.

Про це Укрінформ повідомили у пресслужбі компанії.

Як зазначається, 25 вересня 2020 року Енергоатом-Трейдинг реалізував на ТБ «Українська енергетична біржа» 14,9 тис. МВт-г електроенергії базового навантаження за середньозваженою ціною 1017 грн/МВт-г (без ПДВ).

Відповідно до контракту, ця електроенергія призначена для подальшого продажу та/або постачання за межі України. При цьому покупець має самостійно забезпечити доступ до міждержавних перетинів, зауважили в Енергоатомі.

Читайте також: Енергоатом направив КМУ проєкт рішення про перехід в управління уряду

"Молдова стала для підприємства новим та перспективним напрямком експортних поставок електричної енергії. Цей перший крок буде слугувати налагодженню довгострокового співробітництва, що сприятиме надійному енергозабезпеченню суміжних з Україною країн у південно-західному напрямку", - наголосили у компанії.

Зазначається, що ДП «НАЕК «Енергоатом» опрацьовує додаткові можливості експорту власної продукції до країн Північної Європи та Балтії.

Як повідомлялося, 22 липня розпочався експорт виробленої українськими АЕС електроенергії до Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-