МХП починає впроваджувати технології «Біогаз 5.0»

МХП починає впроваджувати технології «Біогаз 5.0»

PR
Укрінформ
Агрохолдинг МХП починає впроваджувати технології «Біогаз 5.0».

Про це розповів заступник голови правління агрохолдингу МХП Олександр Домбровський на онлайн-семінарі “Перспективи виробництва і споживання відновлюваних газів в Україні”, повідомили Укрінформу в пресслужбі компанії.

"Сьогодні ми вже обговорюємо та починаємо імплементувати технології «Біогаз 5.0». Це утилізація відходів, виробництво чистої енергії та органічні добрива, скорочення викидів парникових газів, виробництво СО2 та біометану, а також інтеграція технологій «зеленого» водню. Тема, яку ми обговорюємо, має два ключових аспекти: енергетичний ресурс, який ми будемо використовувати всередині країни, та енергетичний ресурс, який ми хочемо виробляти для експорту в країни ЄС”, - зазначив Домбровський.

Він додав, що це принципова позиція, адже інфраструктура достатньо складна: це системи очистки і підготовки біометану, який має відповідати жорстким європейським критеріям, а також логістика цього біометану. І закачувати газ в трубу для локального споживання та у ГТС України — це завдання різні, вважає заступник голови правління агрохолдингу МХП.

Читайте також: Євросоюз не допустить конкуренції неекологічної продукції з органічною – експерт

"Ціна енергетичної незалежності – підкреслює актуальність тематики виробництва відновлюваних газів в Україні. Адже за роки незалежності Україна імпортувала лише з РФ природного газу на суму понад 100 млрд доларів США. Компанія МХП – це не тільки провідний агрохолдинг України, ми активно працюємо над формуванням власної енергетичної безпеки, виробляємо чисту енергію на 2-х біогазових комплексах та впроваджуємо новітні технології”, - акцентував Домбровський.

Він уточнив, що Innovation agenda МХП, тобто інноваційні пріоритети холдингу, з напряму відновлюваних газів — це новітні біогазові технології: біометан, «зелений» СО2, «зелений» водень, інтеграція еко- та енергоінноваційних технологій, Research and Innovation.

За словами заступника голови правління МХП, підходи до менеджменту в біогазі також можуть бути різними: від спрощених технологій, де є питання до якості, до глибоких технологічних та інноваційних рішень, зокрема біометану та «зеленого» водню.

29 вересня МХП провів онлайн-семінар “Перспективи виробництва і споживання відновлюваних газів в Україні”. У заході взяли участь близько 100 фахівців сфери біоенергетики, серед яких представники бізнесу, агрокомпаній, асоціацій, законодавчої та виконавчої влади, громадських організацій в енергетиці, науковці, представники фінансових установ, інвестори, а також підприємці, які цікавляться питаннями виробництва і споживання відновлюваних газів. Долучилося до перегляду в прямому ефірі понад 1300 осіб.

Фото, інфографіка: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-