У справі Новака затримали ще трьох осіб

У справі Новака затримали ще трьох осіб

Оновлено
Укрінформ
У справі колишнього очільника Укравтодору й ексміністра транспорту Польщі Славоміра Новака затримано ще трьох осіб.

Про це у вівторок повідомила РАР речниця окружної прокуратури Варшави Александра Скжиняж, передає Укрінформ.

"Cеред затриманих - колишній голова паливно-енергетичного концерну Даріуш К., а також колишній голова правління енергетичних компаній Войцєх Т.", - поінформувала представниця прокуратури.

За її інформацією, затриманим висунуто звинувачення у наданні Новаку хабарів на загальну суму кількасот тисяч злотих (понад мільйон гривень) за те, щоб посісти впливові посади.

У прокуратурі уточнили, що йдеться про періоди, коли Новак виконував обов’язки голови політичного кабінету Ради міністрів і коли він обіймав посаду міністра транспорту, будівництва і водних ресурсів РП.

Читайте також: У справі Новака з’явився новий важливий свідок - генпрокурор Польщі

Як повідомлялося, 22 липня суд Варшави заарештував Новака на 3 місяці за підозрою в корупційних діях на посаді глави Укравтодору. Його затримання було результатом співпраці НАБУ та польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури обох країн. У цій справі підозру вручено ще п’ятьом особам, зокрема двом громадянам Польщі; іноземцю, представнику однієї з компаній - учасниць тендерів Укравтодору; ексрадниці в.о. голови Укравтодору, громадянці України.

В середині вересня CBA поінформувало про виявлення двох сховків, де Новак приховав готівку у сумі понад 1 мільйон доларів в еквіваленті. Спецслужба також наклала арешт на інші активи, які, на думку СBA, придбано за гроші, отримані від корупційних злочинів. Йдеться про дві квартири загальною вартістю близько 2 млн злотих (майже 550 тис. дол.), а також автомобіль Land Rover. Крім, того СBA вилучила інші матеріальні цінності, які можуть бути доказами у справі.

Читайте також: У Польщі знайшли "сховки Новака" з готівкою більш як на $1 мільйон

Новак в 2007-2009 роках був головою політичного кабінету прем'єр-міністра РП Дональда Туска, у 2011-2013 рр. очолював Міністерство транспорту і водних ресурсів Польщі, а з жовтня 2016 до жовтня 2019 виконував обов'язки голови Укравтодору. В жовтні 2016 року набув громадянства України.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-