Закон про е-торгівлю ліками передали на підпис Зеленському

Закон про е-торгівлю ліками передали на підпис Зеленському

Укрінформ
Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація зазначається в картці законопроєкту №3615-1, опублікованій на сайті парламенту.

У графі «Дати і стан проходження» зазначено, що 22 вересня закон повернуто з підписом Голови ВР і передано на підпис Президенту.

Закон врегульовує правовідносини у сфері дистанційної торгівлі лікарськими засобами та забезпечення захисту кінцевого споживача від таких ризиків, як недотримання умов зберігання та перевезення лікарських засобів і порушення процедури обігу лікарських засобів включно з можливістю потрапляння до пацієнта неякісних або фальсифікованих засобів.

Читайте також: Кличко запевняє, що COVID-лікарні Києва забезпечені всім необхідним

Водночас документ врегульовує збільшення відсотка випадків самолікування і, як наслідок, негативного впливу на здоров’я кінцевого споживача; відсутності належної фармацевтичної опіки по відношенню до споживача; неконтрольоване і незаконне втручання у процес доставки ліків умовних сервісів та сторонніх осіб, які не мають права її здійснювати з метою їх імплементації у національному законодавстві та адаптації регулювання даного процесу відповідно до законодавства ЄС.

Відповідні зміни внесено до статей 2 та 19 закону «Про лікарські засоби».

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті “Голос України” та вводиться в дію за три місяці з дня набуття чинності.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Рада ухвалила закон “Про внесення змін до статті 19 Закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-