На будівництво аеропорту Дніпра має піти 2 мільярди з бюджету - ОП

На будівництво аеропорту Дніпра має піти 2 мільярди з бюджету - ОП

Укрінформ
Оновлений аеропорт Дніпра стане ще одним кроком держави на шляху до цивілізованого й комфортного суспільного життя.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосили в Офісі Президента у Фейсбуці.

"Ось черговий приклад сьогодні: у Дніпрі стартували роботи з будівництва сучасного аеропорту. Вже скоро побачите нову злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 кілометра, яка буде оснащена сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Необхідне фінансування для реалізації проєкту в обсязі 2 млрд грн має буде відображено в державному бюджеті наступного року", - йдеться у повідомленні.

Паралельно розпочато будівництво нового пасажирського та VIP-терміналів за кошти приватного інвестора, а також оголошено тендер на відбір генпідрядника спорудження нового аеродромного комплексу.

Читайте також: На Дніпропетровщині стартувало будівництво аеропорту

"Розбиті дороги, "стомлені" мости, деградовані соціальні об'єкти – це те, що завжди шокувало іноземних гостей в Україні та ніби повністю влаштовувало вітчизняних політиків. Нас – не влаштовує. Саме тому нині масштабно будуються та ремонтуються дороги й аеропорти, лікарні та школи, спортивна інфраструктура. Наступного року додамо ще й об'єкти культурної спадщини до нашого "Великого будівництва", - зазначили в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, початок національного проєкту "Велике будівництво" було ініційовано восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Починаючи з 1 березня 2020 року, в рамках проєкту на понад 300 об’єктах почалися будівельні роботи. У планах протягом року - зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-