Україна сподівається залучити інвестиції для трансформації шахтарських регіонів

Україна сподівається залучити інвестиції для трансформації шахтарських регіонів

Укрінформ
Україна розглядає можливість участі у Безвугільному енергетичному альянсі для залучення інвестицій і започаткування нових проєктів на територіях вугільних мономіст.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міненерго, про це йшлося під час зустрічі в.о. міністра енергетики України Ольги Буславець і міністра бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Квасі Квартенга, що відбулася 14 вересня у режимі онлайн-конференції.

"Тематика реформування вугільної галузі є під постійною увагою Президента та Прем’єр-міністра України. Для нас надзвичайно важливе започаткування пілотних проєктів з трансформації вугільних регіонів. Трансформація вугільних регіонів потребує вирішення багатьох питань – і соціальних, і економічних, і екологічних. Саме над цими питаннями ми будемо працювати найближчим часом", – сказала очільник міністерства.

За її словами, Україна розглядає можливість участі у Безвугільному енергетичному альянсі, аби залучити інвестиції для започаткування нових проєктів на територіях вугільних мономіст.

Буславець також зазначила, що Україна рухається відповідно до європейських та світових трендів, зокрема, у напрямку вуглецево нейтрального розвитку економіки та енергетики.

"Для нас була б дуже важлива допомога Уряду Британії в рамках реалізації проєктів Energy Storage, які є важливими для нашої енергосистеми і подальшого розвитку "зеленої» генерації", – зазначила в.о. міністра.

Також можлива співпраця з Британією у сфері водневої енергетики.

"Україна має значний потенціал «зеленого» водню. Нами розпочато роботу з підготовки дорожньої карти розвитку водневої енергетики. До кінця року планується розпочати підготовку Стратегії розвитку даної сфери в Україні. Ми сподіваємось на результативну співпрацю при здійсненні ключових заходів з розвитку та інтеграції водневих технологій, що зокрема включатиме в себе розробку водневої концепції та реалізацію пілотних проєктів", – наголосила Буславець.

Читайте також: "Зелені" аукціони стартують з наступного року - Буславець

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року т. в. о. голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Костянтин Гура разом із представниками Міністерства енергетики провів переговори із експертами Німецького енергетичного агентства (DENA). Фахівці DENA звернули увагу, зокрема, на плани Німеччини щодо використання водню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-