На фонд регіонального розвитку планують закладати 3% коштів держбюджету - Шмигаль

На фонд регіонального розвитку планують закладати 3% коштів держбюджету - Шмигаль

Укрінформ
Стратегія реформування Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) передбачає виділення 3% коштів з державного бюджету на цей фонд.

Про це сказав Прем`єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки у Херсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є стратегія реформування Державного фонду регіонального розвитку у зв'язку з децентралізацією. Має змінитися концепція, підходи і стратегія до використання цього фонду. Основні параметри, які були представлені і готуються Міністерством розвитку громад та територій, - це 3% від бюджету мають виділятися на ДФРР. Це має стати ресурсом для розвитку економічного потенціалу регіонів", - сказав Шмигаль.

Він додав, що у стратегії пропонують, щоб 50% коштів ДФРР виділяли на об'єкти державної інфраструктури, які відбиратиме спеціальна комісія. Також у стратегії передбачено, що 30% коштів спрямовуватимуть на об'єкти регіонального обласного рівня і 20% - на об'єкти територіальних громад, при цьому на обласному рівні та рівні громад об'єкти обиратимуть на основі конкурсів.

Шмигаль додав, що з приводу норм стратегій відбуватимуться дискусії з депутатами та урядовцями.

Крім того, він зауважив, що в українських малих селах втрачається інфраструктура, яка була "центром тяжіння" для їхнього розвитку - магазини, пошта, ФАПи. "Сьогодні така інфраструктура починає зникати. Потрібна концепція, як утримувати, розвивати і створювати правильну інфраструктуру, яка буде центром діяльності в малих селах", - сказав глава уряду.

Він додав, що розвиток малих сіл є дуже важливою складовою розвитку громад і територій загалом в рамках децентралізації.

Читайте також: На реалізацію проектів ДФРР уже спрямували 2 мільярди – Мінфін

Як повідомлялося, у Державному бюджеті України на 2020 рік обсяг Державного фонду регіонального розвитку на поточний рік становить 4,9 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-