Кулеба запросив португальський бізнес до великої приватизації

Кулеба запросив португальський бізнес до великої приватизації

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів португальському бізнесу про економічні реформи та запросив долучитися про приватизації в Україні.

Про це він зазначив під час виступу на Економічному форумі за участю представників португальського бізнесу та Державного секретаря з питань торгівлі, послуг та захисту прав споживачів міністерства економіки та цифровізації Португалії Жуау Торреша в Лісабоні, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Глава зовнішньополітичного відомства розповів про економічні реформи та три ключові можливості, які Україна сьогодні може надати португальському бізнесу та інвесторам. І перша з них, за його словами, — велика приватизація.

«Я запрошую вас взяти участь у великій приватизації в Україні», - сказав Кулеба.

За його словами, друга можливість — це цифровізація.

Міністр відзначив зусилля Португалії у цій сфері та розповів про сучасний досвід та лідерство України у розвитку цифрової держави.

«Україна сьогодні —це тисячі досвідчених інженерів та ІТ-фахівців та якісні продукти, зокрема платформа «Дія». Вона може бути цікава Португалії, та й загалом можливості для цифрової співпраці величезні», - зауважив Кулеба.

Читайте також: Разумков підписав закон про парламентський контроль за приватизацією

Третьою можливістю глава МЗС назвав аерокосмічну галузь з огляду на зацікавленість у космосі, яка нині всюди зростає, зокрема у Португалії, та технології України.

Кулеба додав, що Україна та Португалія мають великий потенціал не лише у двосторонній торгівлі, а й в успішному спільному виході на ринки третіх країн.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 9 вересня перебуває з робочим візитом у Португалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-