Нафта дешевшає на тлі ослаблення попиту

Нафта дешевшає на тлі ослаблення попиту

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються на торгах 8 вересня, оскільки трейдери побоюються, що попит на "чорне золото" в короткостроковій перспективі залишиться слабким.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 8 вересня становила 41,95 дол. за барель, що на 0,14% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 7 вересня ці контракти подешевшали на 0,65 дол. за барель (на 1,5%), до мінімуму з 30 червня.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до ранку 8 вересня торгувалися по 39,01 дол. за барель, що на 1,91% нижче за рівень попередньої сесії. У понеділок, 7 вересня, основні торги на NYMEX не проводилися через вихідний в США.

Цьому падінню сприяло те, як відреагував ринок на заяву саудівської державної нафтової компанії Saudi Aramco про зниження цін на свою продукцію для покупців в Азії і США. Представники лише чотирьох з десяти азіатських нафтопереробних компаній, опитаних агентством Bloomberg, заявили, що скористаються цим зниженням, щоб збільшити закупівлі. Стриманий інтерес до саудівської нафти говорить про зниження попиту в Азії, яка є найбільшим світовим споживачем нафти, зазначають експерти.

"Зниження цін на нафту Saudi Aramco показує, що відновлення попиту нікому не гарантовано", - заявив аналітик сировинного сектора Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар.

Серед інших чинників, що знижують потенціал зростання цін на нафту, - завершення літнього автомобільного сезону в США, а також поступове збільшення видобутку нафти країнами ОПЕК+.

Читайте також: Здешевлення арабської нафти викликало падіння світових цін на "чорне золото"

Як повідомлялося, компанія Saudi Aramco минулими вихідними заявила, що ціна сорту нафти Arab Light для Азії буде зменшена на 1,4 дол. за барель. Сорти Arab Super Light і Arab Extra Light для азіатських клієнтів подешевшають на 1,5 дол. за барель, Arab Heavy - на 0,9 дол. за барель. Для американських клієнтів Saudi Aramco в жовтні знизить ціни на 0,5-0,7 дол. за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-