Центренерго виплатило шахті

Центренерго виплатило шахті "Надія" 5 мільйонів авансом

Укрінформ
Міністерство енергетики звернулося до "Центренерго" з пропозицією надати авансовий платіж на 5 млн грн за вугільну продукцію шахти "Надія". Кошти вже надійшли на рахунки шахти і будуть направлені на виплату зарплати гірників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Центренерго.

"Доки уряд шукає інструменти для дотування недержавної шахти, Міненерго вкотре звертається до "Центренерго" з проханням допомоги шахтарям. І держпідприємство цю допомогу знов надає. Напередодні ПАТ "Центренерго", попри відсутність будь-яких зобов’язань перед шахтою "Надія", зробило перерахунок коштів гірникам за майбутні відвантаження. При цьому, не маючи гарантій отримання оплаченого вугілля", - зазначають у компанії.

У Центренерго нагадали, що це вже не перше таке звернення від Міненерго. Два місяці тому шахтарі "Надії" вже протестували й головною причиною протесту "назвали заборгованість перед ними ПАТ "Центренерго" - в розмірі усього 6 мільйонів гривень, тоді як борги самої шахти на той час становили близько 50 мільйонів гривень, із них 75% - по зарплатні".

Читайте також: На шахті "Надія" страйк під землею продовжують 18 гірників

Зазначається, що Центренерго не лише повністю розрахувалося з "Надією", а й на прохання директора вуглевидобувного підприємства в липні уклало новий договір на постачання вугілля.

Станом на серпень Центренерго розрахувалося з шахтою "Надія" на 100%, водночас відвантажень вугілля з цього підприємства минулого місяця не було взагалі.

Як повідомляв Укрінформ, із 28 серпня у Львівській області під землею страйкують гірники шахти "Надія", вимагаючи повернути заробітну плату, яку не виплачували ще з березня. А це близько 51 млн грн. Спочатку було 40 підземних протестувальників, але через погіршення стану здоров’я 3 вересня у вибої лишилося 18 осіб.

Читайте також: Міненерго передало до ГПУ і СБУ матеріали фінаудиту шахти «Надія»

Міністерство енергетики передало до Офісу генерального прокурора і Служби безпеки України матеріали фінансового аудиту ПрАТ "Шахта "Надія", що свідчать про порушення колишнього керівництва підприємства. Зокрема, аудит, проведений фахівцями Міненерго, виявив приписки обсягів видобутого вугілля (втрати - майже на 50 млн грн), заниження цін на вугільну продукцію (недоотримання понад 36 млн грн доходів) та закупівлі за завищеними цінами (близько 20 млн грн збитку).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-