У розвиток порту

У розвиток порту "Ольвія" концесіонер інвестує 4,5 мільярда за 5 років

Відео
Укрінформ
Концесіонер протягом п'яти років інвестує близько 4,5 млрд грн у розвиток миколаївського порту «Ольвія».

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор Директорату морського і річкового транспорту Міністерства інфраструктури України Ярослав Ілясевич у програмі "Офіційний розмова" на телеканалі «Дім».

За його словами, підписання договору про концесію порту "Ольвія" - це безпрецедентна для країни подія.

"Це модель державного приватного партнерства. В даному випадку, якщо говорити про порт "Ольвія", це безпрецедентна для країни подія. Фактично концесіонер протягом п'яти років, згідно з договірними умовами, інвестує в чистому вигляді близько 4,5 млрд грн. Для порівняння, якщо, наприклад, говорити про показники самого порту, а порт "Ольвія" в принципі достатньо непоганий серед інших портів за показниками, це приблизно в 16 разів більше в порівнянні з 2019 роком. Практично ці показники дають чітку впевненість говорити про те, що це ефективно", - підкреслив Ілясевіч.

Говорячи про розвиток морської і річкової інфраструктури в Україні, Ілясевич зазначив, що на сьогодні у країні функціонують 13 морських портів, є потужні річкові артерії, а українських моряків, що працюють на судах всього світового океану, близько 150 тисяч. Крім того, додав він, не слід забувати про ті порти, які знаходяться на окупованих територіях, а це ще 5 морських портів.

"Україна достатньо сильно позиціонується в цьому контексті. Наприклад, українських моряків, що працюють на судах усього світового океану, на сьогоднішній день налічується близько 150 тисяч. Фактично українські моряки розцінюються не як рядовий, а як командний склад морських судів провідних держав світу. Це є досить істотним показником і критерієм, за яким можна судити про якість підготовки українських моряків", - сказав Ілясевич.

Читайте також: Порт "Ольвія" в Миколаєві передали у концесію

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня був підписаний договір про передачу в концесію майна спеціалізованого морського порту "Ольвія". Концесіонер проекту - катарська компанія QTerminals, яка управляє найбільшим торговим портом Катару Хамад.

Серед іншого планується будівництво нових об'єктів нерухомості на території порту: зернового терміналу - універсального перевантажувального комплексу. Протягом перших 6 років концесіонер гарантує зайнятість трудовому колективу і належний рівень заробітної плати.

Всього за 35 років концесії, як очікується, буде залучено до 17,3 млрд грн інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-