На Полтавщині цьогоріч збудують і реконструюють 335 кілометрів доріг — Зеленський

На Полтавщині цьогоріч збудують і реконструюють 335 кілометрів доріг — Зеленський

Фото
Укрінформ
У Полтавській області цього року буде відремонтовано і збудовано 235 км доріг державного і 100 км місцевого значення.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час поїздки на Полтавщину, де він ознайомився з перебігом капітального ремонту в рамках програми “Велике будівництво” автомобільної дороги М-03 Київ – Харків у межах міста Полтави, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Щодо доріг – тут тільки плюси. 235 кілометрів доріг державного значення плюс 100 місцевих – це те, що будується завдяки Укравтодору й нашому голові облдержадміністрації. 335 кілометрів – більше ніколи не будувалося в Полтаві за всі часи незалежної України. Це прекрасний результат», – сказав Президент під час спілкування з представниками ЗМІ після огляду будівельних робіт.

Що ж до стану інших об’єктів програми – шкіл, садочків та спортивних майданчиків, то, за словами Зеленського, деякі з них уже здані, а деякі – ще не готові, є затримка на місяць.

Глава держави також поставив завдання голові Полтавської ОДА Олегу Синєгубову завершити довгобуд – комунальний басейн - у 2021 році.

«Але в цілому, я вважаю, дуже непоганий рівень будівництва всіх об’єктів, які були заплановані на 2020 рік», – підкреслив Президент.

Разом з тим у пресслужбі Президента нагадали, що минулого року він їхав частиною дороги М-03 Київ – Харків та “залишився прикро враженим від автошляху”. Нині ця дорога пройшла реконструкцію.

«Приємно їхати було. Сьогодні прекрасна дорога – ми їхали з аеропорту, прекрасна сучасна дорога, буде стояти», – сказав Зеленський.

Главі держави розповіли, що загальна протяжність автодороги Київ – Харків – Довжанський становить 872,8 км, а на території Полтавської області – 285,9 км.

Частина дороги М-03, яка потребувала ремонту, протяжністю 4,1 км пролягає в межах Полтави і є головною інфраструктурною дорогою обласного центру, що поєднується з міжнародним транспортним коридором.

«Нещодавно відкрили першу чергу обходу Полтави, незабаром відкриємо другу чергу, щоб можна було проїхати, не заїжджаючи в місто. Поки добудуємо обхід – було дуже важливо оновити ділянку М-03 в місті», – повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков.

Зазначається, що на ремонт цієї ділянки була виділена субвенція з державного бюджету у розмірі 95 млн грн, яку було точково спрямовано на ремонт цієї частини автошляху.

За даними ОП, проєкт готовий на 96%, наразі вже встановлено шість світлофорних перехресть, освітлення, бар’єрне огородження на 2,8 км, а також інтерактивний радар вимірювання швидкості.

«Далі ми рухаємося в напрямку Харкова до кордону. На дорозі від Полтави до Валків залишається ділянка в Харківській області, яку ми розширюємо до І категорії – на чотири смуги в кожен бік. По суті, це нове будівництво. В наступному році відкриваємо розширення до І категорії. Тобто траса від Києва до Харкова вся буде І категорії», – зауважив Кубраков.

Водночас Президент наголосив, що ця дорога пролягає через багато областей і доходить до окупованої території Донбасу.

«Тобто в наступному році ми будемо мати повністю готовою всю дорогу до окупованої частини територій», – акцентував глава держави.

Читайте також: Зеленський на Полтавщині перевірив, як ремонтують трасу Київ–Харків

Голова Полтавської облдержадміністрації Синєгубов проінформував, що, крім 235 км доріг державного значення, цьогоріч планують зробити понад 100 км місцевих доріг. Всього по області в межах «Великого будівництва» будують 22 об’єкти.

Також, за словами очільника ОДА, на Полтавщині буде відремонтовано дорогу місцевого значення Лубни – Чорнухи. Цей автошлях вкрай необхідний, оскільки з’єднує населені пункти місцевої ОТГ. Найближчим часом на ньому розпочнуться будівельні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок перебуває з робочою поїздкою в Полтавській області.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-