Зеленський сказав, що допоможе погасити кредиторську заборгованість

Зеленський сказав, що допоможе погасити кредиторську заборгованість "Енергоатому"

Укрінформ
У межах робочої поїздки до Кіровоградської області Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками місцевого бізнесу та обговорив з ними нагальні проблеми.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Глави держави.

Зокрема, учасники зустрічі розповіли про наявність заборгованості НАЕК «Енергоатом» перед НВП «Радій» за поставлене обладнання для модернізації енергоблоків на атомних електростанціях.

Президент України зазначив, що питання погашення кредиторської заборгованості «Енергоатому» та стійкого фінансового становища компанії є важливим як для роботи паливно-енергетичного комплексу, так і для постачальників. І нещодавно парламент ухвалив Закон «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії». Він має системно розв'язувати питання накопичених боргів.

"Уряд працює над імплементацією документа. Крім того, Президент звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства енергетики України з дорученням розв'язати проблемні питання погашення заборгованості НАЕК «Енергоатом» перед постачальниками", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Енергоатом отримав майже 25 мільйонів від продажу електрики за виправленою формулою

Під час зустрічі також обговорили забезпечення виробничих галузей кваліфікованими економістами та інженерними кадрами.

Як зауважив Глава держави, підприємства повинні фінансово підтримувати профільні технікуми та училища, вкладаючи кошти в інфраструктуру знань.

"Якщо ви на підприємстві скажете, що у вас заробітна плата хорошого молодого спеціаліста після вишу – тисяча доларів, і таких людей берете... Скажете, що вам потрібні нові спеціалісти. Коли скажете, що у вас будуть отримувати такі кошти, ви побачите, який у вас буде конкурс в університеті. Як тільки почнеться конкурс – розумніші діти будуть вчитися. Щойно буде конкурс, після якого їх візьмуть, вони будуть вчитися якісно. Тому що ви будете присутні на профільних, виробничих іспитах. На іспитах після кожного курсу. І будете бачити, чи росте (студент. – ред.) інтелектуально, чи ні. Це взаємне бажання", – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: 31 день на фронті без поранень — непоганий результат

Також учасники заходу обговорили вплив несприятливих погодних умов на врожай у багатьох регіонах. Наголошувалося, що цього року було мало опадів і серйозна посуха, що негативно відбилося на врожаї. І, зважаючи на довгострокові зміни клімату не тільки в Україні, а й на планеті загалом, це може стати проблемою не одного року.

Президент відзначив, що, по-перше, необхідна довгострокова реакція.

"Потрібно створювати нові системи поливу, програми страхування врожаїв. Не хвилюйтеся: уряд уже цим займається – щодо страхування готується відповідний законопроєкт", – зауважив він.

Читайте також: Зеленський назвав сильні сторони Кіровоградщини

Також повідомляється, що Глава держави звернувся до уряду, Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, аби вони терміново визначили, що можна встигнути зробити в цьому році, щоб допомогти аграріям.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-