Україна та Туреччина домовилися про інтенсифікацію співпраці в оборонній сфері

Україна та Туреччина домовилися про інтенсифікацію співпраці в оборонній сфері

Фото
Укрінформ
Україна та Туреччина переходять на новий етап співпраці в оборонній сфері, який набуває більшої інтенсивності та спрямованості на конкретні проєкти, зокрема в авіа- та суднобудуванні.

Про це йшлося на зустрічі віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського з міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанком, повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«Маємо серйозну налаштованість на розширення та поглиблення нашої співпраці. Свідчення цьому є те, що у складі нашої делегації є фактично всі керівники авіаційної промисловості України. Мотор Січ, Антонов, Івченко-Прогрес, Укравіапрому. Ми готові надати конкретні пропозиції, також бачимо зацікавлення з боку турецької сторони», - сказав на початку зустрічі Уруський.

Він позитивно оцінив існуючий рівень співпраці між Україною та Туреччиною, окреслив існуючі перспективи її розширення, звернувши увагу на важливості зниження рівня бюрократії у співпраці між двома країнами.

«Наша співпраця на стратегічному рівні стає більш системною і перетворюється на інституціоналізовану, це вже не лише спільна робота над проєктами, це розробка конкретних продуктів та робота, яку ми ведемо у технологічному науковому вимірі. Ми повинні зосередитись на тому, щоб швидше отримати результат», - сказав Варанк.

Зустріч віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського з міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанком Фото: Ольга Будник

Турецька сторона висловилася щодо доцільності інтенсифікувати консультації та діалог. Варанк додав, що нинішній візит стане відправною точкою налагодження нового етапу співпраці, зосередженої зокрема на авіації та суднобудуванні.

З турецької сторони участь в зустрічі також взяли голова космічного агенства Туреччини Хюсеїн Йилдирим, президент Ради науково-технічних досліджень Хасан Мандал.

Читайте також: Україна й Туреччина підписали меморандум про співпрацю у стратегічних галузях

Як відомо, сьогодні триває другий день триденного візиту української делегації до Туреччини. Він охоплює два міста - Анкару та Стамбул. Вчора Україна та Туреччина підписали Меморандум про співробітництво між Міністерством стратегічних галузей промисловості та Державним агентством з питань оборонної промисловості Туреччини. Українська делегація вже відвідала виробничі потужності авіакосмічної корпорації ТАІ, компаній Roketsan та Aselsan.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-