Уряд пропонує залишити в управлінні держави близько 600 об’єктів — Шмигаль

Уряд пропонує залишити в управлінні держави близько 600 об’єктів — Шмигаль

Укрінформ
До переліку об’єктів, заборонених до приватизації, входить близько 600 держпідприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні уряд схвалив законопроєкт, який визначає перелік державних підприємств, що не підлягають приватизації. Ми пропонуємо залишити в управлінні держави приблизно 600 об’єктів”, - заявив Шмигаль.

За його словами, ці об’єкти визначалися за такими критеріями: підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави; підприємства, що є природними монополіями та підприємства, діяльність яких має критично важливе значення для суспільства.

“Серед таких об’єктів «Нафтогаз», «Енергоатом», «Укренерго», «Укргідроенерго», «Укрзалізниця», «Укрпошта» та інші”, - уточнив Шмигаль.

За його словами, у державній власності залишиться й одне з головних космічних підприємств країни — Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова. “За минулі роки на «Південмаші» сформувалася заборгованість у розмірі понад 300 млн грн. Це борги як по зарплаті працівникам, так і по сплаті податків та зборів... Сьогодні на доручення Президента ми врегулювали це питання, визначивши порядок погашення заборгованості з виплати заробітної плати та ЄСВ”, - заявив Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що стратегічно важливі підприємства залишаться в управлінні держави, а “проведення чесної та прозорої приватизації дасть потужний поштовх для розвитку економіки та бізнесу”.

Читайте також: Міжнародні партнери не вимагають проведення приватизації в Україні – Шмигаль

“Передача неефективних підприємств у керування приватних управлінців принесе Україні додаткові інвестиції та нові робочі місця”, - вважає Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки розробило законопроєкт, яким визначило перелік об'єктів, заборонених до приватизації. У першу чергу це підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави, а також підприємства, діяльність яких має важливе значення для суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-