Шмигаль подякував Раді за збільшення

Шмигаль подякував Раді за збільшення "мінімалки"

Укрінформ
Розрахунки Кабінету Міністрів показали, що збільшення рівня мінімальної заробітної плати дасть змогу привести її у відповідність до реального прожиткового мінімуму.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

"Дякуємо Верховній Раді за підтримку законопроєкту щодо підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн. Розрахунки уряду демонструють, що збільшення МЗП (мінімальної зарплати - ред) дасть змогу привести її у відповідність до реального прожиткового мінімуму та простимулює споживчий попит на українську продукцію", - написав Шмигаль.

Верховна Рада у вівторок ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", згідно з яким із 1 вересня 2020 року мінімальна зарплата становитиме 5 тис. грн. Відповідне рішення підтримали 295 народних депутатів.

Закон визначає підвищення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня у місячному розмірі 5 тис. грн (зростання на 5,86%).

Водночас з метою збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери (ЄТС) та мінімальною заробітною платою, що склалося у поточному році, передбачено збільшення видатків на підвищення розміру посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду ЄТС та встановлення його у розмірі 2 225 грн (підвищення становитиме 5,86%).

Читайте також: "Голос" закликає Раду ухвалити проєкт постанови про невизнання легітимності виборів у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня Президент Володимир Зеленський зареєстрував у ВР законопроєкт №3963, яким пропонував підвищити розмір мінімальної заробітної плати.

На сьогодні мінімальна зарплата у держбюджеті-2020 закладена на рівні 4723 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-