ФДМУ заявляє про готовність до запуску онлайн-аукціонів з оренди держмайна

ФДМУ заявляє про готовність до запуску онлайн-аукціонів з оренди держмайна

Укрінформ
Процедура оренди державного майна за новими правилами повністю готова до запуску, Фонд держмайна готує для онлайн-аукціонів понад 4,2 тис. об'єктів.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Фонду з посиланням на першого заступника голови приватизаційного відомства Леоніда Антонєнка.

«До передачі в оренду вже готуємо 4 262 вакантних об’єктів – повний перелік (bit.ly/323L3Vb) оприлюднили на сайті Фонду. Наразі наші регіональні відділення наповнюють інформацію про ці об’єкти у базу даних Фонду, а найближчим часом всі ці дані будуть передані безпосередньо в Prozorro.Продажі», – каже Антонєнко.

У Фонді нагадали, що минулого тижня уряд ухвалив постанову, якою затвердили нові типові форми договорів оренди – це останній нормативний акт, який був необхідний для реалізації закону про оренду. Таким чином, для запуску передачі державного майна в оренду на онлайн-аукціонах тепер немає жодних перешкод.

Антонєнко додав, що, з огляду на всі вимоги законодавства, максимальний строк від прийняття рішення про включення об'єкта оренди до Переліку відповідного типу за заявою потенційного орендаря до оприлюднення в електронній торговельній системі (ЕТС) оголошення про аукціон становить 20 робочих днів.

Аукціон має відбуватися протягом 20-35 календарних днів з моменту оприлюднення оголошення в ЕТС. А договір оренди визначеного об’єкта мають укласти у строк від 80 до 140 днів.

Читайте також: Уряд передав до ФДМУ чотири геологічні держпідприємства для приватизації

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 12 серпня ухвалив розроблену Фондом держмайна постанову «Про затвердження примірних договорів оренди державного майна». Цей документ затверджує нові типові форми: примірного договору оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства, його відокремленого структурного підрозділу, а також примірного договору оренди нерухомого майна, іншого індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності.

Процес оренди буде запущений за новою процедурою, передбаченою законом про оренду, що був введений в дію 1 лютого 2020 року. Згідно із законом, всі нові договори оренди укладатимуть лише через електронну торговельну систему, всі комерційні договори оренди - через онлайн-аукціон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-