Центробанки України та Британії співпрацюватимуть у протидії COVID-19

Центробанки України та Британії співпрацюватимуть у протидії COVID-19

Укрінформ
Україна та Велика Британія домовилися співпрацювати та обмінюватися досвідом у протидії держав та центробанків пандемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, це обговорили на зустрічі голова Національного банку Кирило Шевченко та посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, повідомляє пресслужба Нацбанку.

Важливими темами обговорення на зустрічі також були: стан економіки України та вплив пандемії COVID-19, продовження співпраці з міжнародними партнерами, подальша політика НБУ та наступні кроки у реформуванні фінансової системи України. Сіммонс та Шевченко домовилися співпрацювати та обмінюватися досвідом у протидії держав та центробанків пандемії COVID-19, запровадженні зелених технологій в економіці, регулюванні небанківського фінансового ринку, підвищенні фінансової інклюзії.

"Найголовніша мета Національного банку сьогодні – залишатися прогнозованим та відкритим партнером. Тісні відносини з міжнародними партнерами – це здобутки останніх років, ми налаштовані докласти максимальних зусиль, щоб зберегти їх такими. З нашого боку ви побачите відповідальне ставлення до всіх узятих на себе зобов’язань та продовження послідовної політики Національного банку", – запевнив голова Нацбанку.

Читайте також: НБУ назвав причини уповільнення інфляції в липні

Як повідомляв Укрінформ, для зменшення наслідків впливу коронавірусу Національний банк з початку карантину в Україні знизив облікову ставку з 11% до 6%, був постійно присутнім на валютному ринку для згладжування надмірних коливань курсу, запровадив пакет антикризових заходів. Так, НБУ забезпечив можливість для банків пропонувати кредитні канікули для клієнтів, заборонив банкам запроваджувати будь-які обмеження на доступ громадян до їхніх коштів, зробив кроки для заохочення обслуговування клієнтів онлайн, розширив доступ банків для фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-