Уряд затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій

Уряд затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій окремих типів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

У міністерстві пояснили, що рішення ухвалене на виконання закону "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи" та Митного кодексу.

Постановою затверджено положення про митні декларації окремих типів, в якому визначено вимоги до оформлення і використання митних декларацій окремих типів, форму транзитного супровідного документа. Також внесено зміни до Положення про митні декларації, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 21 травня 2012 року № 450.

Читайте також: Митники виявили порушень більш як на мільярд за пів року

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2019 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи". Закон передбачає приєднання до відповідної Конвенції після успішного тестування Системи спільного транзиту (NCTS) в Україні (процес триватиме близько року). Членами цієї Конвенції є 35 країн.

У квітні 2010 року підрозділи Держмитслужби розпочали тестування софту для приєднання до NCTS, завдяки чому український бізнес зможе подавати одну митну декларацію при переміщенні вантажу 35 країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-