Уряд уже 6 місяців не подає до ВР списку заборонених до приватизації підприємств - ФДМУ

Уряд уже 6 місяців не подає до ВР списку заборонених до приватизації підприємств - ФДМУ

Укрінформ
Фонд державного майна занепокоєний тим, що Кабінет міністрів уже 6 місяців не може подати до Верховної Ради список підприємств, які він вважає за необхідне внести до списку заборонених до приватизації.

Про це голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко повідомив у Facebook.

Він вбачає "тривожні сигнали в тому, що "уряд вже 6 місяців не може подати на ВР список підприємств, які уряд вважає за необхідне внести до списку заборонених до приватизації".

"Чергова порція об’єктів для передачі в Фонд (для подальшої приватизації - ред.) проходить надцяте коло і за 5 місяців обговорень список скоротився з 360 об’єктів до 253, а вчора на урядовому комітеті відправили на доопрацювання..... І щось там дуже стратегічне і комусь потрібне ... Слідкуємо усі уважно за руками і прізвищами",- написав Сенниченко.

Керівник відомства нагадав, що з початку року Фонд держмайна провів понад 1200 аукціонів. І серед об’єктів, що перейшли у приватну власність, були як недорогі активи, так і дуже вартісні.

"Кожен день в усіх куточках України відбуваються прозорі аукціони. Тільки за результатами вчорашнього дня до бюджету надійде 3,65 млн гривень від аукціонів з продажу державного майна. Левову частку цієї суми забезпечив продаж будівлі управління статистики на Рівненщині. За неї в ході аукціону боролися 36 підприємців (більше, ніж за «Дніпро»;), і в підсумку переможець аукціону отримав актив за 3,5 мільйона",- зауважив Сенниченко.

Читайте також: Фонд держмайна анонсує 34 онлайн-аукціони наступного тижня

Він також навів приклад того, як успішно можна продати навіть практично не діюче підприємство.

"Конкуренція восьми учасників за АТ «Хімтекстильмаш» підняла ціну за практично не діюче виробництво машин і обладнання для легкої та хімічної промисловості з 0,99 млн до 75 млн гривень. Нові власники чітко заявили про розвиток підприємства по профілю", - додав голова Фонду.

Крім того, чотири будівлі санаторію «Нафтуся Прикарпаття» було продано за 12 млн грн при стартовій ціні у 3 млн грн.

"За АТ «Київпастранс» новий власник заплатив 230,9 млн грн, при цьому зобов’язавшись зберегти основний напрямок діяльності компанії у Києві на 5 років, в Київській області – на 15 років", - додав очільник ФДМУ.

Як повідомляв Укрінформ, у середині липня готель "Дніпро" у центрі Києва продали за понад 1,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-