Пошта, ломбарди та страхові зможуть приймати документи з

Пошта, ломбарди та страхові зможуть приймати документи з "Дії"

Укрінформ
Національний Банк України дозволив небанківським установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи із мобільного застосунку "Дія".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації з посиланням на постанову Нацбанку.

"Таке рішення зазначене у постанові Правління Національного банку України "Про затвердження Положення про здійснення установами фінансового моніторингу". Зокрема постанова стосується страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів, платіжних організацій, операторів поштового зв’язку, інших установ, що надають послуги з переказу коштів та здійснення валютних операцій тощо", - повідомили в міністерстві.

Як зазначають у Мінцифри, українці згодом зможуть отримувати послуги у цих установах без паперових документів, а лише зі смартфоном. Працівники таких установ будуть верифікувати клієнтів за допомогою цифрової ID-картки чи закордонного біометричного паспорта громадянина через мобільний застосунок "Дія".

Також, уможливлюється верифікація клієнтів за допомогою отримання установою даних Системи BankID та накладення особою КЕП на копію свого ідентифікаційного документа.

"А верифікувати ФОП та представників ТОВ тепер можна за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації (ІСЕІ), через яку надається доступ до інформації про цих осіб в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", - додали в міністерстві.

У Мінцифри також повідомили, що триває розробка програмного забезпечення, що дозволить компаніям підтверджувати достовірність цифрових документів в додатку "Дія".

Читайте також: У додатку "Дія" запустили першу в світі віртуальну бізнес-країну

Як повідомляв Укрінформ, з 21 липня в аеропорту "Бориспіль" подорожувальники можуть пред’являти цифрові версії паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток "Дія" замість звичайного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-