Standard & Poor's підвищило кредитний рейтинг Укрзалізниці

Standard & Poor's підвищило кредитний рейтинг Укрзалізниці

Укрінформ
Рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці до рівня "B-".

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Одне з провідних міжнародних рейтингових агентств Standard & Poor's підвищило довгостроковий кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" до рівня "B-" з "CCC", - ідеться в повідомленні.

За словами в.о. голови правління Укрзалізниці Івана Юрика, це підвищення стало наслідком активного впровадження антикризової програми компанії та нещодавньої успішної фіналізації процесу реструктуризації фінансового боргу перед Сбербанком (Україна), що позитивно позначилось на стані ліквідності компанії та дозволить забезпечити необхідний рівень фінансування поточних видатків.

"У складний для більшості компаній період здатність Укрзалізниці дотримуватись взятих на себе зобов’язань додає впевненості інвесторам у її стабільності та надійності кредитних якостей. Рішення S&P — чергове тому підтвердження", — наголосив очільник компанії.

Читайте також: В Укрзалізниці зацікавились швейцарськими поїздами

У своєму повідомленні Standard & Poor's зазначило, що рейтингова дія відображає зниження боргового навантаження на ліквідність у поточному періоді після підписання Укрзалізницею угод з реструктуризації боргу перед банком.

Читайте також: Standard&Poor's підтвердило рейтинги України - прогноз "стабільний"

Разом з тим "негативний" прогноз рейтингу відображає невизначеність саме щодо зовнішнього середовища, у якому перебувають Укрзалізниця та інші компанії.

"Один із пріоритетів стабільної роботи Укрзалізниці — прозорі й сталі відносини з вітчизняними та міжнародними партнерами, у тому числі й стабільне виконання зобов’язань. Впевнений, що ми пройдемо крізь часи фінансової кризи, а антикризова програма Укрзалізниці стане взірцем для інших компаній", — резюмував Юрик.

Як повідомляв Укрінформ, АТ "Укрзалізниця" 27 липня 2020 року заявило про успішну угоду з реструктуризації близько 200 млн дол. боргу перед українським АТ "Сбербанк", що підлягали сплаті 31 липня цього року, на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-