Суд заблокував конкурс на поставку сировини для Одеського припортового

Суд заблокував конкурс на поставку сировини для Одеського припортового

Документ
Укрінформ
Господарський суд Одеської області виніс ухвалу за позовом ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» про зупинення конкурсу з відбору замовника робіт з переробки давальницької сировини для АТ «Одеський припортовий завод».

Про це йдеться в ухвалі суду, текст якого оприлюднив колишній заступник АТ "Одеський припортовий завод" Микола Щуріков на своїй сторінці у Facebook .

"На сьогодні маємо звернення "Сокар Україна" до суду і забезпечувальну ухвалу, яка зупиняє конкурс", зазначив Щуріков.

Між тим, пресслужба АТ "Одеський припортовий завод" повідомила 23 липня, що другий етап процедури відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини відбувся.

"Акціонерне товариство "Одеський припортовий завод" повідомляє, що 23 липня 2020 р. о 12 год. відбувся другий етап процедури відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ "ОПЗ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "електронний аукціон з використанням електронного майданчика товарної біржі "ПОЛОНЕКС" за посиланням https://polonex.com.ua .

В електронному аукціоні брали участь три учасники. Компанії IBE Trade Corp., MADDOX SA і ТОВ «АГРО ГАЗ ТРЕЙДІНГ» надали пропозиції, які однаково відповідають критеріям найбільш привабливої пропозиції відповідно до п. 3.6.9 Порядку.

З урахуванням цього, "відповідно до п.3.6.11 Порядку, Правлінням АТ «ОПЗ» було прийнято рішення не визначати переможця процедури відбору за результатами другого етапу відбору – електронного аукціону та провести третій етапу відбору – перемовини у відповідності до п. 3.7, 3.8 Порядку".

Читайте також: Одеський припортовий експортував рекордні за останні 5 років обсяги продукції

Нагадаємо, в січні 2020 року АТ «Одеський припортовий завод» оголосив за дорученням голови Фонду держмайна конкурс з відбору постачальника газу в обсязі 50-60 млн кубометрів на місяць на давальницьких умовах для роботи підприємства в травні-грудні цього року.

У 2020 році постачальником газу для ОПЗ є компанія «Агро Газ Трейдинг». У липні на заводі розпочали капітальний ремонт агрегату з виробництва аміаку, який планується завершити в І кварталі 2021 року.

На експорт у 2019 році ОПЗ перевантажив: 2,55 млн тонн аміаку, що на 117% більше, ніж у 2018 році (з них – 18,6 тис. тонн власного виробництва); 352,3 тис. тонн карбаміду, що майже у 4 рази більше, ніж у 2018 році (з них – 288,5 тис. тонн власного виробництва).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-