Новий голова Нацбанку вперше зустрівся з представниками МВФ

Новий голова Нацбанку вперше зустрівся з представниками МВФ

Укрінформ
Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч з представниками Міжнародного валютного фонду і пообіцяв, що НБУ виконає всі зобов’язання, взяті в рамках меморандуму.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

«МВФ був, є і буде ключовим стратегічним партнером України в цілому та Національного банку зокрема. Тому повне та успішне виконання програми співпраці з МВФ є моїм пріоритетом. Можу запевнити, що всі зобов’язання, які Національний банк взяв на себе за Меморандумом про економічну та фінансову політику, будуть виконані повністю та вчасно», – наголосив голова Національного банку.

Зокрема, Шеченко зазначив, що, як і для МВФ, відповідно до Меморандуму про співпрацю з Україною, для нього одним з пріоритетів є зменшення обсягу непрацюючих кредитів, які сьогодні обтяжують банківську систему, у тому числі баланси державних банків. Адже оздоровлення балансів банків допоможе пожвавити кредитування, що сприятиме швидшому відновленню економіки.

Читайте також: Голова Нацбанку відбув до Брюсселя у складі урядової делегації

Представники МВФ наголосили, що значною мірою саме виваженій політиці Національного банку Україна завдячує макроекономічною стабілізацією останнього п’ятиріччя; і це було б неможливим без незалежності НБУ.

Зі свого боку голова НБУ запевнив представників міжнародної організації, що глибоко поважає незалежність Національного банку.

«НБУ здобув інституційну незалежність у 2015 році саме для того, щоб ми мали можливість виконувати наш мандат та завдяки цьому підвищувати добробут українців», - наголосив він.

Сторони обговорили також поточний стан співпраці в межах Меморандуму між Україною та МВФ та обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою в контексті коронакризи.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада за поданням Президента України Володимира Зеленського 16 липня 2020 року призначила Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-