Світовий банк підтримує нового голову НБУ у прагненні зберегти незалежність інституції

Світовий банк підтримує нового голову НБУ у прагненні зберегти незалежність інституції

Укрінформ
Світовий банк розділяє прагнення нового голови Нацбанку Кирила Шевченка зберегти незалежність НБУ та продовжувати посилювати банківський нагляд та регулювання.

Про це сказала віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде, йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Мені було приємно поспілкуватись з новим головою Національного банку України Кирилом Шевченком. Також приємно було почути, що він прагне зберегти незалежність НБУ і раціональну з технічної точки зору політику, зокрема продовжувати посилювати банківський нагляд та регулювання. Досі політика НБУ добре відповідала інтересам України і було б важливо її продовжувати", - сказала Б'єрде.

Вона зазначила, що все вищезазначене буде критично важливим для України в успішному подоланні економічних наслідків, спричинених глобальною пандемією, а також у створенні підґрунтя для подальшого відновлення.

"Ми з оптимізмом налаштовані на тісну співпрацю з новим головою НБУ", - додала Б'єрде.

Читайте також: Шевченко запевняє, що Нацбанк збереже незалежність

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України за поданням Президента України Володимира Зеленського 16 липня 2020 року призначила Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-