Четвертий електронний аукціон приніс бюджету майже 100 мільйонів – Держгеонадра

Четвертий електронний аукціон приніс бюджету майже 100 мільйонів – Держгеонадра

Укрінформ
Державна служба геології та надр отримала 98,3 млн грн за підсумками четвертого електронного аукціону, який відбувся 17 липня.

Про це повідомляється на сайті Держгеонадр.

"Державна служба геології та надр України завершила четверті електронні аукціони з продажу спецдозволів. Продано сім ліцензій, сукупна вартість проданих лотів зросла із 2,6 млн грн до 98,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Спецдозвіл на розробку покладів вогнетривкої глини на Кліщіївській ділянці придбало за 40,01 млн грн ТОВ ВО "ШАХТОБУД"; піску та піщано-галькового матеріалу на Озаринецькій ділянці – ТОВ "Виробничий комплекс "Камелот" за 306 тис. грн; андезиту на Худлівській ділянці – ТОВ "Агрогарден" за 151 тис. грн; граніту на Олександрівській ділянці – ТОВ "СТАРТІНГ" за 1,21 млн грн; каоліну первинного та пегматиту (польового шпату) на Північно-Глинянській ділянці Дубрівського родовища – ТОВ "ЦЕРСАНІТ МІНЕРАЛЗ" за 15,02 млн грн; бурштину на ділянці “Західна перша” – ТОВ "Терра Амбер" за 29 млн грн; бурштину на ділянці “Західна друга” – ТОВ «БурПром» за 12,63 млн грн.

За словами голови Держгеонадр Романа Опімаха, механізм аукціонів з продажу спецдозволів довів свою ефективність і навіть колеги з Геологічної служби США взяли українську модель за основу проведення аналогічних торгів у себе.

Читайте також: Держгеонадра продали на відкритих торгах ділянку у 2 000 разів дорожче

Як повідомлялося, найбільше зростання вартості спецдозволу у рамках четвертого аукціону зафіксували по ділянці Кліщіївська (вогнетривкі глини): із початкових 16 963 грн ціна зросла до 40 010 000 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-