Іноземні інвестори обіцяють стежити за збереженням незалежності Нацбанку

Іноземні інвестори обіцяють стежити за збереженням незалежності Нацбанку

Укрінформ
Міжнародні інвестори та бізнес-організації США покладаються на професійні якості нового глави НБУ Кирила Шевченка та висловлюють сподівання, що Нацбанк України й надалі зберігатиме незалежність всередині української держави.

При цьому іноземний бізнес обіцяє уважно спостерігати за діями НБУ, зауважив у коментарі Укрінформу президент американсько-української ділової ради (USUBC) Морган Вільямс.

"Члени USUBC не бачили істотної причини для заміни голови Національного банку України, втім це сталося. Кирило Шевченко – професійний банкір, який був ефективним керівником великого державного банку України ("Укргазбанку" – ред.)", - зауважив Вільямс.

Читайте також: МВФ сподівається, що новий глава убезпечить незалежність Нацбанку

Він підкреслив: "В Американсько-українській діловій раді вважають, що він (Шевченко – ред.) зможе впоратися з відповідальністю на цій дуже важливій позиції". Водночас, за словами Вільямса, "ключовим питанням для приватного бізнесу є те, наскільки незалежним залишатиметься НБУ за нового керівника".

Як зауважив президент USUBC, міжнародний бізнес "уважно стежитиме за діями Нацбанку впродовж наступних місяців", щоби чітко розуміти, чи дійсно НБУ залишається незалежною структурою.

Читайте також: Мінфін чекає від нового глави Нацбанку зваженої монетарної політики

Нагадаємо: американсько-українська ділова рада була створена в жовтні 1995 року з метою просування інвестицій та реалізації торговельних інтересів компаній зі США на ринку України. Рада підтримує заходи щодо поліпшення умов для двосторонньої торгівлі й інвестицій та сприяє зміцненню двосторонніх бізнес-відносин між Україною і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-