Україна за пів року транспортувала 350 тисяч тонн нафти до Білорусі

Україна за пів року транспортувала 350 тисяч тонн нафти до Білорусі

Укрінформ
Україна у січні-червні 2020 року транспортувала 350 тис. тонн нафти у Білорусь, що становить 5,8% від загального транзиту.

Про це повідомляє АТ "Укртранснафта".

"Обсяг транспортування нафти для НПЗ України за 6 міс. цього року становить 1,3 млн тонн (на 20% більше, ніж у січні-червні 2019 р.), а транзит – 6 млн тонн (збільшення на 8,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 р.), з яких понад 350 тис. тонн нафти АТ «Укртранснафта» транспортувало для потреб Мозирського НПЗ (Республіка Білорусь)", - ідеться у повідомленні.

Загальний обсяг транспортованої нафти за результатами першого півріччя 2020 року становить 7,4 млн тонн нафти, що на 10% більше порівняно з тим самим періодом 2019 року.

За даними компанії, у червні 2020 року загальний обсяг транспортування нафти зріс порівняно з червнем минулого року на 1,2% — до 1,1 млн тонн.

Зокрема, минулого місяця Укртранснафта збільшила обсяг транспортування нафти на НПЗ України порівняно з червнем торік на 7,7% – до 213 тис. тонн. З них компанія транспортувала на НПЗ 125 тис. тонн української нафти, 56 тис. тонн – азербайджанської та 32 тис. тонн американської.

Транзит нафти через територію України трубопровідним транспортом у червні 2020 року знизився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 0,2% – до 895 тис. тонн.

Читайте також: "Укртранснафта" розвантажує четвертий танкер з нафтою для Білорусі

Як повідомлялося, цьогоріч Білорусь розпочала постачання нафти з альтернативних джерел після того, як не змогла домовитися про контракт із Росією. Один із шляхів постачання нафти для Білорусі - український порт "Южний", звідки нафта постачається нафтопроводом до білоруських НПЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-