Глава МВФ: В інтересах України зберегти незалежність Нацбанку

Глава МВФ: В інтересах України зберегти незалежність Нацбанку

Заява
Укрінформ
Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва у розмові з Президентом України Володимиром Зеленським закликала зберегти незалежність НБУ.

Про це йдеться в заяві Георгієвої за результатами переговорів із Зеленським, які відбулися у вівторок.

"Реформа НБУ та її результати за останні п’ять років є історією цілковитого успіху для України. Незалежний центральний банк допомагає макроекономічній стабільності, підтримує довіру інвесторів та захищає фінансову систему", - зазначила глава МВФ.

Вона підкреслила, що це все є "найважливішими передумовами для інвестицій та зростання".

Політика НБУ, яка заслуговувала на довіру, сприяла стабілізації економіки України, наголосила  Георгієва. Вона додала, що успішне очищення фінансового сектора країни, "зруйнованого шахрайством", також було досягнуто завдяки діям Національного банку.

Читайте також: У МВФ розказали, чи консультують Зеленського щодо кандидатів на посаду голови НБУ

"Збереження незалежності НБУ відповідає інтересам України, і це також є вимогою поточної програми, яку підтримує МВФ. Я закликала Президента Зеленського дотримуватися обґрунтованої грошово-кредитної та фінансової політики – вони є ключовими для посилення інвестицій, а також інклюзивного зростання", - заявила директор-розпорядник МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Крісталіною Георгієвою - обговорювалося продовження активної співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-